Ako vybrať fotky do fotoalbumu pre bábätko?

Vybrať tie správne fotky do fotoalby z tisícov fotiek, ktoré máte v mobile, môže byť poriadny oříšek. Nebojte sa, poradíme vám, ako na to.

Poriadili ste si krásny fotoalbum a  tešíte sa až ho zaplníte fotkami. Chcete vytvoriť fotodárky k Vánocům pro vaše blízké, ale když se podíváte do mobilu na tu záplavu fotek, jímá vás hrůza. Ako z toho nepreberného množstva vybrať a nájsť tie najhezčí fotky? Nechcete s tým preci stráviť hodiny. Nebojte sa, pomôžeme vám s tým.

Na začiatku napíšeme pár základných rad, ako si vyberáme fotky uľahčiť.

  • Rozmazané a jasne nepovedené fotky z mobilu rovno odstráňte.
  • Máte každú situáciu najmenej desať až dvadsať fotek? Prijde vám, že sa na tejto tvári váš miláček trochu inak, tu sa viac usmívá, na ďalšie je trochu lepšie svetlo a tu je trochu roztomilejší. Nepremýšlejte o tom toľko. Ak ste v mobilu nechala dvadsať fotiek, na ktorých je vyfoceno v úplne rovnakej situácii a vaše žiadne nechcete smazať, pravdepodobne budú všetky pekné. Vyberte tedy jednu náhodně a nešlápnite vedľa.
  • Postupujte chronologicky. Ak sa vám vyplatí u výberu fotiek, aj u lepšej fotoalba. Výber môžete kedykoľvek prerušiť a pokračovať tam, kde ste skončili.

Čím sa ale přibírání fotek řídit? Je niekoľko postupov jak na to a my sa s vami podelíme.

Pomyslne rozdeľte fotoalbum podle měsíců.

Určite si, koľko fotiek z každého mesiaca chcete do fotoalba vlepiť. Teda napríklad, ak vytvárate fotoalbum pre prvý rok vášho bábätka, budete mať 12 mesiacov. Projeďte si mobil, a z každého mesiaca vyberte iba 5 fotiek, nie viac. Tento systém vám pomôže sa držať na uzde a zároveň ľahko vo fotkách hľadať. Ak chcete vo fotoalbu tieto mesiace označiť, môžete napísať štítok farebným popisom, alebo využiť samolepky s mesiacom.

Řiďte sa milníky.

Do fotoalba môžete zaradiť všetky prvé situácie a pokroky, ktorých vaše batole dosiahli. Začalo lézt, ochutnalo prvý príkrm, prvýkrát si ho chová babička. Máte tak jasne nastavené, aké fotky hľadať a váš fotoalbum bude plné dojemných situácií. Pokd váháte, aké milníky to vlastne môže byť, môžete vám v tom naše milníkové samolepky, kde tie momenty sú tieto vypísané a fotky tak môžete označiť.

Vybírání fotek do fotoalba

Profesionálne focení.

Nechali ste si urobiť rodinné fotky od profesionála? Potom máte vyhráno a je to najjednoduchšie vyberanie. Do fotoalba nalepte všetky tieto krásne fotky, ktoré ako rodina máte a úspech máte zaručené.

Zcela náhodou.

K tomuto postupu asi nepotrebujete. Môžete si vybrať fotky úplne náhodne, podľa toho, ktorá sa vám páči. Je to asi aspoň praktický spôsob a hrozí, že až s vyberaním skončíte, budete mať strašne moc fotiek k vyvolaniu.

Pár tipov, ktoré Vám uľahčia vymáhanie, ak máte Iphone

  • Při projíždění fotek jim můžete dávat srdíčko a tím je zaradiť medzi oblíbené. Obľúbené fotky si potom môžete otvoriť a mať tak vaše vybrané fotky vyfiltrované.
  • Ak obľúbených fotiek máte veľa, fotky môžete rovno kopírovať do albumu, ktoré si v galérii fotiek vytvoríte, napríklad "Dovolená v Itálii" alebo "Rok 2023
  • Ak vytvoríte fotoalbum pre vaše bábätká, využijete funkciu, keď váš telefón rozpozná podľa tváre ľudí, ktoré sa objavia na vašich fotkách. V "Hledat" - "Lidé" tak nájdete ikony vašich detí a vyfiltrujú vám iba fotky, na ktorých je ono.

Teraz už len zbývá vybrané fotky nechať vyvolať alebo vytlačiť a pustiť sa do toho. Verím, že naše rady boli užitočné a vyberáte si fotky užijete.